To eksempler på mobil kommunikation

Mobil kommunikation – vi prøver os frem

På LIFE har vi lavet en mobil hjemmeside m.life.ku.dk og meget af strategien bag udspringer af kommunikationsstrategien. Men som så meget anden ny teknologi, så er vi i en testfase, hvor vi gør hvad vi tror er bedst, med den viden vi har om kommunikation og især online kommunikation.

Så at se på hvordan andre har gjort det er ultra interessant.

På min vej gennem australske universitets online tilstedeværelse er jeg stødt på et par lærerige eksempler. Et godt: UQnav og et skidt m.uts.edu.au.

Det gode eksempel

UQnav er et projekt med en god historie og et godt resultater.  Andrew Bennet fra studiekontoret på UQ anerkender at er behov for et bedre værktøj til at finde rundt den meget smukke Campus.  To studerende har en opgave som de alligevel skal løse og resultater er en super brugerfokuseret applikation til iPhone (snart til Android) der gør livet meget lettere for folk der skal finde rundt på Universitetet. Applikationen er er integreret med Google Maps, så når man slår en lokalitet op vises får man en klassisk googlenål at navigere efter.

Jeg havde bestemt mig for at teste den som det første på min tur ind på UQ og den leverer lige præcis det man har brug for og opfylder de kriterier jeg synes er væsentlig for et mobil applikation.

  • Den er enkel: ingen overflødig grafik eller tekst
  • Fokuseret på et mål:  find vej
  • let at bruge: optimeret til mediet, ikon og korte navne
  • den er brugervenlig:  Ingen overflødig klik
  • Bruger kendt teknologi: den prøver ikke at opfinde en dyb tallerken som allerede bliver spist af, men bruger kendt (google) teknologi,

Det knap så gode eksempel

Da jeg opdagede at m.uts.edu.au eksisterede havde jeg allerede været på Campus i nogle dage (men kan stadig ikke finde rundt ;o) Så jeg prøvede at test kortfunktionen.

Den gør efter min opfattelse alt det man ikke skal. Et klik på Maps & Addresses fører en til valget mellem directions eller maps. Klikker man på maps bliver man sendt til overflødig navigationside hvor det eneste man kan vælge er at gå til de interaktive campus kort. Så flytter man fra mobilt univers til en webside der ikke understøtter visning på mobil. Maksimal brugerUvenlighed i mine øjne.  Det ligner en m-side der signalerer, vi vil også være mobile vi havde bare ikke ressourcerne til at gøre indholdet mobilt.

Skriv et svar

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield