I like borger.dk

Borgerservice i særklasse – brugervenlighed i top

I like borger.dkJeg hører til, dem der hylder store dele af vores offentlige system (måske fordi jeg er en del af det ;o)

I dag fik jeg endnu en af de oplevelser, som gør mig smålykkelig over at leve et sted hvor privilegierne står på række og hvor ting fungerer.

Borger.dk leverer varen

Jeg besluttede mig for at brevstemme, fordi det logistiske projekt med at stemme i Hillerød og arbejde på Frederiksberg ikke hang sammen.

Og hold nu fast:
Fra jeg tog beslutningen, til jeg havde fundet svaret på hvordan brevstemning kunne skabes og  puttet stemmesedlen i en blå kuvert gik der 10 minutter … 10 minutter.

10 minutters Turen

Frem med iApparatet og fluks til Google opslag på ordet  “brevstemme”.

Wupti ind på 1. pladsen i Google: borger.dk – Brevstemme til folketingsvalg og folkeafstemninger og der er teksten klasseoptimeret til web: skrevet ind til benet, punktopstillinger, mange mellemoverskrifter osv., så inden 5 sekunder har jeg skannet mig frem til “Når du vil brevstemme i Danmark” og konstaterer at det kan jeg gøre over hele Danmark på bl.a. borgerservicecentre, blot jeg er udstyret med sygesikringsbevis .

Så søger jeg på “borgerservice frederiksberg” på borger.dk. Minsandten, er der et center 200 m fra hvor jeg står, så jeg tager benene på nakken, rammer borgerservice 2 minutter senere – det første jeg bliver mødt med er et “skal du stemme?”- skilt, som giver mig den direkte retning til bordet, hvor sygesikringsbeviset er billetten til stemmesedlen. Ingen kø kl. 12.30, men til gengæld en venligt udstrakt hånd der tager imod.

Så var det blot at finde det rigtige bogstav at skrive på sedlen  ….  slikke på den blå kuvert og lukke den med et smil.
(og jeg kan afsløre: jeg lod mig ikke inspirere af farven på kuverten)

Jeg er sikker på at pedanter vil kunne finde småfejl undervejs i processen med pincetnøjagtighed, men jeg synes  fa…. det er brugervenligt og hvor er det fornøjeligt at eksemplet kommer fra en offentlig forvaltning. Hurra herfra og godt valg.

Skriv et svar

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield