Hemmelighedsfulde haver

Den frækkeste (mobile) videnformidling jeg hidtil har været med til

Hemmelighedsfulde haver
Hemmelighedsfulde haver. Hent App eller besøg www.life.ku.dk/hemmelig på din smartphone

Den 14. Oktober blev 21 hemmeligheder afsløret på Frederiksberg Campus i

Hemmelighedsfulde Haver

Efter mine begreber er det en ny og meget fræk måde at formidle viden fra forskningen på.  Vi har været et team, som har skabt en mobil platform med film- og lydfortællinger, som bruger virkemidler, jeg sjældent har set i videnskabsformidling. Jeg skal skynde mig at skrive at min beskedne rolle har været, at bringe de fantastiske elementer, de andre har lavet, sikkert ud på de elektroniske platforme – med mobilen som den primære.

Poetiske billeder og spørgende tekster

I stedet for at gribe til klassikeren; at skrive en populær tekst – der omformer fagnørderi til lidt mere letfattelig sprogkode og sende det ud i artikelform, har vi stillet en masse spørgsmål, eller måske nærmere lavet spørgende tekster, om de emner som seriøse forskere sidder og finder nye erkendelser i.

Filmene, der pakker spørgsmålene og fortællingerne, der knytter sig til dem, ind, varer ca. to minutter og billederne skaber stemning mere end de fortæller historien. Producenterne er et super kreativt hold lovende filmkunstnere.

Scenen er en fredet have –  ført af forskningens hånd

Du kan i princippet godt få fortællingen hvor du går og står med din smartphone, men oplevelsen bliver størst, hvis du bevæger dig til Frederiksberg og skanner et af det skilte, der står gemt rundt om i haven. Og derfor er den mobile løsning relevant. Haven har rigtig mange gæster, som mest af alt besøger haven for dens ynde. For dem vil skiltene forhåbentlig få telefonen op af lommen og åbne et nyt perspektiv på haven med forskningen.

Målgruppen er egentlig gymnasieelever, som alligevel besøger LIFE og ultimativt er målet at de bruger fortællingerne i opgaver de skal løse … og forhåbentlig ender med at hente inspiration til hvad de skal være når de bliver store.

Så gir det mening at gå på arbejde.

Min yndlingsfilm:

Skriv et svar

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield