Skru op og ned for dine Facebookvenner

Jeg undrer mig ofte over, at meget få bruger Facebooks muligheder skrue op og ned for talestrømmen og dermed for at lytte lidt mere intensivt til nogle venner end andre.

Når jeg afslører at mit levebrød bl.a. er sociale medier, afføder det meget ofte interessant debat om Facebook. Meget ofte møder jeg kritikere, der synes Facebook er fyldt med ligegyldig “jeg laver lige kage”-opslag og selviscenesættelses-selfies. Meget af det er jeg enig i, men også lidt overrasket at så mange endnu ikke har taget kodeks fra andre livssammenhænge med ind i Facebook.

Hverdagsopdateringer kan være et kærligt supplement til andre former for tilstedeværelse i hinanden liv. Men at være tilstede i gamle klassekammeraters eller perifere kontakters  hverdag er efter min mening ikke en norm. Det er både legitim at takke nej til FB venskaber og skrue ned for talestrømmen. Lidt ligesom man til en fest søger nogle menneskers selskab mere end andre.

Det er åbenbart få der vælger at skrue op og ned for talestrømmen fra vennerne på Facebook. Så her kommer en lynvejledning til hvordan du styrer strømmen af nyheder fra Facebook. Der er iøvrigt masser af anden Facebook hjælp.

Sådan skruer du op

Du kan vælge at få notifikationer fra venner. Find profilen på den person du vil skrue op for (klik på navnet), Klik på knappen “Venner” og slå “Få notifikationer”  til eller fra. Du kan også gøre jer til “Nære venner”, så kommer notifikationerne af sig selv.

SKRU-OP

Sådan skruer du ned

Den ene vejledning er at du i ovenstående skærmbillede blot vælger “Få notifikationer” fra. Men der er en endnu lettere vej. Du kan fravælge både opslaget og personen.  Når du fører musen hen over et opslag, dukker en lille grå pil ned. (Den vises automatisk på iPhone og iPad) Ved et klik på pilen kan du vælge “Følg ikke længere” og slukke for strømmen fra den person eller institution. Hvis det er opslaget du ikke vil se, vælger du “Jeg vil ikke se dette”

 

følg-ikke-længere
På opslaget kan du slå strømmen fra personen eller institutionen fra.

 

Skriv et svar

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield