Avatar

En avatar er en figur, som enten er en grafisk gengivelse af dig eller en repræsentation af dig. Ordet avatar kommer oprindeligt fra sanskrit avatara, ‘nedstigning’, som hentyder til en inkarnation af gud, altså den fysiske form som en gud i den hinduistiske mytologi antager efter nedstigning til jorden. I 1992 fik det en ny betydning i online verdenen, og nu har mange sociale medier og især computerspil gjort det muligt for brugeren at skabe en avatar, som ligner en selv.

Memoji er Apples version af avatarer, som kom til med iOS 12 i 2018.

Det er normalt et computergenereret billede, såsom en bitmoji. På iPhone kaldes det en memoji, som giver mulighed for at sende mange forskellig udgaver af ens avatar. Man kan også skabe en avater på Facebook.

Man kan meget typisk skabe en figur ved at vælge hårfarve, hovedform, hudfarve, øjenfarve, kropsform, tøj osv. På sociale medier er avatar typisk dit profilbillede – det billede, der repræsenterer dig på platformen.

Lidt forvirrende er der også nogen, som kalder profilbilleder og logoer for avatarer Altså blot en betegnelse for det billede, der typisk vises ved siden af dit navn på sociale profiler.

Skab din egen avatar fx på avatarmaker.com/