Doxing

Doxing kan også skrives doxxing er når nogen med onde hensigter offentliggør informationer om anden en person mod deres vilje. Det er typisk informationer, som offeret ikke har givet tilladelse til må deles og de lægges typisk online for at at skade den det går ud over. Det kan fx være billeder, film, navn, adresse, arbejdsplads, emailadresse, telefonnummer eller andre personlige oplysninger som brugernavn og kode, cpr nummer, sygdomme,

Hvor kommer ordet doxing fra?

Begrebet “doxing” kommer af “dox” som er er slang for det engelske ord “document” og sat sammen med “at droppe noget”, fordi nogen dropper informationer på nettet. Så egentlig er betydningen document-dropping – doxdropping – doxing.

Vi har endnu ikke ordet doxing i den danske ordbog og begrebet er først kommet i googles index i 2004 og er forholdsvis nyt.

Kilde: Google

Hackere hævner sig på kendte med doxing

Der er oftes kendte personer, politikere og journalister, der bliver doxet og typisk er det hackere, som er uenige med noget der stjæler informationer og gør dem offentligt tilgængelige. Dem der udfører doxing kan bare ville drille, men i mange tilfælde har de skulme hensigter som afpresning, chikane, udskamning og selvtægt.