Tegnet for hashtag # hedder Havelåge på dansk – men “Hash” på engelsk og tagging kommer også fra engelsk og betyder ‘forsyne med mærke el.lign.’,
Så at hashtagge betyder at mærke en tekst eller et opslag med et emneord ved hjælp af en havelåge #
Som udgangspunkt skriver man hashtags med små bogstaver. Man kan skrive storebogstaver for at lette læsbarheden.
Formålet med at bruge et hashtag, er at opslaget, tweetet, teksten, emnet eller siden – bliver kategoriseret/grupperet med hashtagget. Derved er det muligt at søge på et specifikt hashtag og se hvad andre har skrevet om samme emne og hashtagget bliver aktivt, så du let kan klikke og se andre opslag med samme tag.
De bruges bl.a. på Twitter, Instagram, LinkedIn og Facebook.
- Se listen over mest brugte hashtag i Danmark på Twitter.
- Og listen over med brugte hashtag på LinkedIn
# kaldes også nummertegnet, da det ofte bruges i stedet for nr. For eksempel hvis en sang har ligget nummer 1 på hitlisten, så kan man i stedet skrive #1.
Hashtagget historie
går tilbage til 2007 hvor Chris Messina en designer fra Silicon Valley som designer. Han skrev tweetet “Hvordan har I det med at bruge # (nummertegn) i grupper. Som i #barcamp”? og var den første til at bruge nummertegnet som et hashtag. Det var historisk. Vi har kopieret ham lige siden.
Læs Zetland glimrende artikel om En nørd opfandt hashtagget i 2007. I dag kan hverken forskere eller mødre på Instagram undvære det #alsidig
Eller lyt til DR Digitalt: Historien om hashtagget som har interviewet Chris Messina.